GABRIELLA JOSS

Första advent och anledningen till varför jag inte vågar amma offentligt

Söndag och första advent. Har ingen julstämning alls i kroppen då regnet öser ner utanför fönstret! Har vi tur så hinner den komma till jul iallafall. Idag har vi bara myst hemma hos min familj. Är så himla glad över att Jason har fått träffa alla nu. Känner mig hel på något vis. Konstig men SÅ skön känsla. Vissa av er kanske förstår hur jag menar. Familjen betyder verkligen allt och lite till för mig!

Min mamma köpte årets vinteroverall till mini, ska visa upp den lite senare! Blev en i storlek 62. Superfin och varm! Annars har vi varit en sväng på stan och jag ammade offentligt för första gången. Jag har ju ammat hos barnmorskan och framför vissa familjemedlemmar och vänner tidigare, men aldrig på en plats där andra människor har befunnit sig. Vi satt och åt sen lunch mitt i stan och Jason började gnälla lite. Förstod direkt att han var hungrig och fick världens panik. Hjärtat började slå i 180 och jag ville helst av allt bara springa därifrån. Plockade iallafall upp honom direkt och vaggade honom lite fram och tillbaka. Det hjälpte en liten stund men sen var han ledsen igen. Som tur är så var både F och min mamma med - vilket gjorde att jag vågade. Hade ju såklart gjort det i vilket fall som helst men det betydde mycket för mig. Skylde mig med koftan jag hade på mig och var helt skakig till en början. Men det gick superbra till sist och jag tyckte inte att det var så farligt. Jag har nog kommit på anledningen till varför jag är rädd för att amma offentligt. Jag är rädd för att någon typ ska komma fram och säga åt mig att sluta. Sjukt va!? Men det är sådana tankar jag har. Har läst så många bloggar där den ammande mamman har blivit tillsagd av någon att "sluta visa brösten" eller liknande. Just när jag sitter och ammar så är jag så otroligt känslig, blottad och utlämnad. Det är som om den pågående hormonstormen i kroppen blir ÄNNU värre när bebis väl ligger och äter. Hade någon kommit fram och sagt något drygt så hade jag brytit ihop och börjat gråta tror jag. Nej usch.. Hur galet är det inte att man inte ska kunna göra det mest naturliga i världen var och när man behöver!? Att mata sitt barn ska vara en självklarhet överallt tycker jag. Man ska aldrig behöva tveka eller fundera. Jag visar ju i princip lite av brösten hela tiden då jag gillar kläder där tuttarna sticker fram - och det har jag aldrig fått höra något negativt om, snarare tvärtom. Att då läsa att kvinnor fått tillsägelser kring att inte amma på ex. restauranger eller butiker gör ont i mig. Har även läst om kvinnor som blivit utsatta för kåta män när dom ammat på offentliga platser. Vad är det för sjuk värld vi lever i egentligen!? 

Nu ska jag snosa bebis och vänta tills F kommer tillbaka hit innan vi kryper i säng. Han är hos en gammal vän nu ikväll och umgås. Roligt! 

Stora kramar till er och vi hörs mer imorgon! <3

Såhär satt vi och åt! Nu jäklar ska jag våga lite mer. Mitt barn är mitt allt och när han är hungrig så ska han få mat direkt. Så enkelt är det. Punkt slut.