GABRIELLA JOSS

Rädslor

Alla är vi rädda för något och så även jag. Det finns så mycket som skrämmer mig och får mig att känna obehag, stora saker som små. Här kommer en lista på några av dom grejerna. 

- Mörkret! Ja, du läste rätt. Jag är fortfarande mörkrädd men bara om jag är ensam hemma eller ska gå på toaletten mitt i natten. Kommer ihåg att det kunde vara SÅ läskigt som höggravid. När jag bara var tvungen att gå och kissa men inte vågade riktigt. Väckte F flera gånger, haha. Ja, jag är 20 år gammal.. 

- Döden. Sedan jag blev mamma så väcktes den rädslan i mig. Innan det så brydde jag mig inte. Jag förlorade min pappa redan som nio-åring och vet exakt vad döden innebär. Ändå har det inte skrämt mig så mycket innan Jason kom. Nu är jag livrädd att någon i min närhet ska dö ifrån mig. Eller att jag ska dö ifrån dom. 

- Sjukdomar. Går nog lite hand i hand med döden skulle jag säga. Att bli sjuk i cancer eller liknande är nog min värsta mardröm. Bara tanken av att försvinna från mitt barn får mig att rysa. 

- Insekter! Som ni vet så är jag världens djurvän men just insekter är jag vettskrämd för. Har dock inte hjärta att döda dom. 

- Att jorden ska gå under! Detta är något jag kan tänka på rätt ofta. Köttindustrin, all överkonsumtion osvosv. Jag är inte heller oskyldig! Men vi människor dödar verkligen vår planet. Och jag är rädd för allt som ens andas naturkatastrofer och liknande. 

En bild från i somras när jag var gravid i vecka 30.